Artikkelarkiv

Bli med på #naturoppdraget!

Trenger du en bitteliten puff for å komme deg ut på tur med barna hver uke? Da kan du melde deg på #naturoppdraget. Hver uke fra 12. april til skoleferien får du et nytt oppdrag.

Bildet er tatt med drone (etter tillatelse fra Statsforvalteren) over Vestre Ilene.

Verdens våtmarksdag 2. februar

Tirsdag 2. februar markeres verdens våtmarksdag! I år er Ramsar-konvensjonen 50 år, og fokuset er satt på våtmarkenes avgjørende betydning som reservoar for ferskvann. Ilene har laget en natursti i anledning dagen.

Ilene er Miljøfyrtårn

Ilene er re-autorisert som Miljøfyrtårn

Besøkssenter våtmark Ilene ble re-sertifisert som Miljøfyrtårn i år. Vil du lese om hvordan vi jobber for å bli et enda bedre Miljøfyrtårn?

Bruksanvisning for byggesett

Senteret må gå nye veier i disse korona-tider. Nå har vi laget video med instruksjoner for hvordan du best bygger byggesettene våre.

Program høsten 2020

Velkommen til mini-søndager!

Besøkssenteret holdes åpent alle søndager fra 23. august til ut oktober. For at tilbudet skal være i tråd med smittevernreglene, blir det "mini-versjoner" av åpne søndager. 

Tripp-trapp-tresko finner du på stubben ved sandkassa.

Nye selvbetjente aktiviteter

Da kan du spille tripp-trapp-tresko på stubben i hagen. Eller hva med å teste den visuelle hukommelsen med natur-memory?

Tønsberg Kajakk Klubb har egen tillatelse på strenge vilkår til å padle gjennom reservatet til og fra trening i Aulielva.

Ferdsel i reservatet er ikke tillatt vår, sommer og høst

Denne våren har det vært stor turaktivitet i befolkningen. Det merkes også i Ilene naturreservat. - Mange vet ikke at ferdsel i reservatet vår, sommer og høst i utgangspunktet ikke er tillatt, sier fagsjef Arne Christian Geving hos Fylkesmannen. Nå har Fylkesmannen spesifisert reglene nærmere, og vernegrensene skal merkes bedre.

Ilene åpner for undervisning igjen, tilpasset nasjonale råd for smittevern.

Vi er igang igjen!

Nå kan skoler og barnehager igjen komme til Ilene og vi kan komme til dere. Vi har tilpasset senterets tilbud til nasjonale smittevernråd og veiledere om smittevern i skoler og barnehager. 

Nå kan du ta turen til Ilene og prøve våre "smittefrie aktiviteter". Egen mobil brukes i noen av aktivitetene.

Selvbetjente aktiviteter på Ilene

På grunn av koronasituasjonen holder besøkssenteret på Ilene stengt for publikum frem til sommeren. Men som et lite plaster på såret jobber vi med «smittefrie» og selvbetjente aktiviteter. 

Ingen arrangementer på Ilene denne våren

På grunn av den pågående korona-situasjonen blir det dessverre ingen åpne dager på Ilene frem til sommeren.