Artikkelarkiv

Blåmeis.

Fuglekurs for nybegynnere

Kan du lite eller ingenting om fugl, men synes det er spennende? Nå starter et fuglekurs i regi av NOF på senteret.

Benken til heder for Werner Olsen (tv) blir avduket på fuglenes dag av leder Lene Berge (th).

Werner Olsen hedret med benk!

På fuglenes dag 29. mai ble tidligere fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen hedret for sin innsats med å revitalisere Ilene våtmarkssenter midt på 2000-tallet. Hadde det ikke vært for ham, hadde vi antakelig ikke hatt et senter som er åpent for publikum.

Interessert i natur? Kom til Ilene våtmarkssenter på åpne arrangement og lær mer!

Åpne søndager 2016

Er du interessert i natur? I år kan du lære mer om humler, gås og flaggermus på de åpne arrangementene på Ilene våtmarkssenter i Tønsberg. Hele programmet presenteres i brosjyren som du kan laste ned her.

Hege Støldal (t.v) og Hanna Kirsebom Aronsen fra Sparebankstiftelsen, Nicolas Wedel Jarlsberg og Elisabet Rui fra styret for våtmarkssenteret.

1,5 millioner til nytt undervisningsbygg

Det har lenge vært trangt om plassen i Ragnarstua. Nå kan det bli en løsning på det: Fredag 5. februar fikk besøkssenteret overrakt 1,5 millioner av Sparebankstiftelsen DNB til å finansiere utbyggingen av Ragnarstua.

1. Gravand kalles også fagergås på grunn av de karakteristiske fargene. 2. Skjeggmeisen er en vanlig fugl vinterstid i takrørskogen som omkranser reservatene. 3. Gluttsnipe er en typisk vadefugl, som finner sin næring på tidevannsflatene. 4. Hønsehauken er en hyppig gjest i reservatene i likhet med flere andre rovfugler.  5. Den vesle sandloen har fått tak i en fjæremark i mudderet.

Ny brosjyre om våtmarkene ved Tønsberg

Før sommeren ble det godkjent en forvaltningsplan for Ilene og Presterødkilen Ramsarområde. Nå har Fylkesmannen i samarbeid med Ilene våtmarkssenter laget en kortfattet publikumsbrosjyre som beskriver hvordan områdene tas vare på.

En spontan humlevandring i august med Magne Flåten fra La humla suse var et nytt og vellykket tiltak på våtmarkssenteret.

Fra humlevandring til pilotprosjekt

Ilene våtmarkssenter har hatt nok en sesong med mange aktiviteter og mye besøk. Totalt tusen barn og unge har fått undervisning av våtmarkssenteret i år, og det er ny rekord!

Ark og blyanter til naturstien plukker du med deg ved starten av våtmarkssenteret.

Naturstivinnere er trukket!

Da er årets sesong med åpne søndager på Ilene våtmarkssenter over. Blant cirka 100 innkomne svar på naturstiene har vi nå funnet to verdige vinnere, som begge hadde full pott i forhold til fasiten.

Nå er brosjyren klar!

Brosjyre med informasjon om de åpne søndagene i 2015 er nå ferdig produsert. Det blir 7 åpne søndager denne sesongen med interessante foredrag og gratis aktiviteter for barn og voksne!

Erik Jacobsen lager informasjonsfilm om Ilene våtmarkssenter. Opptak ble gjort blant annet under åpne dager i 2014.

Nå blir det film om våtmarkssenteret!

Filmskaper Erik Jacobsen lager informasjonsfilm på oppdrag fra Ilene våtmarkssenter. Informasjonsfilmen ventes å være ferdig til vårsesongen 2015.

Ilene våtmarkssenter i den mørke årstid.

Naturopplevelse hele året

Å rusle en tur langs Grevestien ut til Ilene våtmarkssenter selv i den mørke årstid kan by på store naturopplevelser!