Allerede naturveiledet 350 barnehagebarn!

Skolestartere i Mortenåsen barnehage får hilse på gravanda.

Skolestartere i Mortenåsen barnehage får hilse på gravanda.

Foto: Besøkssenter våtmark Ilene

I et par intensive vintermåneder har vår naturveileder Cecilie fartet rundt til barnehager i Vestfold med en ny og interaktiv miniforestilling om våtmarksfugler og livet i fjæra. Tilbudet har blitt tatt i mot med åpne armer og allerede har 350 barn og ansatte fått oppleve forestillingen.

Utkledd som tjeld

Cecilie er utkledd som en "tjeld", og med seg i den hemmelige bagasjen dukker både den morske gråhegra, den fagre gravanda og den vesle rødstilken opp. Men vi kan ikke bare sitte stille og se på fugler, vi må også leke at vi er fugler selv, og flakse med vingene, gå med høye kneløft som en gråhegre, og spiser mat på gulvet med nebbene våre. Siste del handler om "livet i fjæra". Ekstra spennende er det å fiske i fiskedammen. Opp kommer både ål, flyndre, sjøstjerner og stillehavsøsters. som vi må pusle på plass på artsplakaten. Våtmark er gøy!

Komme til din barnehage?

Forestillingen varer i rundt 30 minutter, og 8-10 barn får være med om gangen. Opp til seks forestillinger kan kjøres i en og samme barnehage slik at alle barna får være med. Opplegget kjøres i den perioden besøkssenteret er stengt, det vil si i november til mars. 

Ønsker du besøk av Cecilie og den interaktive miniforestillingen? Ta kontakt på ilene@fylkesmannen.no. Det har allerede begynt å fylle seg opp i november og desember.