Ferdsel i reservatet er ikke tillatt vår, sommer og høst

Tønsberg Kajakk Klubb har egen tillatelse på strenge vilkår til å padle gjennom reservatet til og fra trening i Aulielva.

Tønsberg Kajakk Klubb har egen tillatelse på strenge vilkår til å padle gjennom reservatet til og fra trening i Aulielva.

Denne våren har det vært stor turaktivitet i befolkningen. Det merkes også i Ilene naturreservat. - Mange vet ikke at ferdsel i reservatet vår, sommer og høst i utgangspunktet ikke er tillatt, sier fagsjef Arne Christian Geving hos Fylkesmannen. Nå har Fylkesmannen spesifisert reglene nærmere, og vernegrensene skal merkes bedre.

Dette skriver Fylkesmannen på sine nettsider:

"Verneforskriften for Ilene naturreservat er streng, blant annet for å sikre at fuglelivet får ro. All ferdsel til lands og vanns innenfor reservatet regnes som "unødig forstyrrelse" av fuglelivet og er følgelig ikke lov vår, sommer og høst.  Det gjelder for eksempel uorganisert vannsportaktivitet som havpadling, kiting, windsurfing mv. Motorisert ferdsel med båt og vannskuter er heller ikke tillatt, med noen unntak for grunneiere innenfor verneområdet. Tønsberg Kajakk Klubb har padlet gjennom Ilene opp i Aulielva for trening og konkurranser siden 1935. Forskriften åpner for at klubben kan søke om tillatelse til denne aktiviteten."

Fylkesmannen har laget en egen nettside som beskriver tillatelsen til Tønsberg Kajakk Klubb...

Kart over Ilene naturreservat

Kart over Ilene naturreservat

Foto: Fylkesmannen i Vestfold og Telemark

Kart over Ilene naturreservat (PDF 3.5 mB)

Lenker til forskriften og mer informasjon om Ilene naturreservat finner du her:

Fylkesmannen i Vestfold og Telemarks webside om Ilene naturreservat