Nok et rekordår på Ilene

Tønsberg voksenopplæring på Ilene

Tønsberg voksenopplæring på Ilene

Foto: Besøkssenter våtmark Ilene

Til tross for en avkortet vårsesong med byggevirksomhet, ble det nok et rekordår for Ilene: 8000 personer har blitt veiledet om natur og våtmark gjennom aktiviteten på senteret i 2017!

Statistikken viser at 2000 barn og voksne fra undervisningssektoren (barnehagebarn, skoleelever, studenter, og pedagogisk personale) har vært gjennom opplegg fra besøkssenteret på Ilene.


Daglig leder Lene Berge er godt fornøyd med 2017Stedet har vært i bruk 115 ganger i løpet av 2017 og rekordmange 28 dager har senteret vært åpent for publikum. Våre frivillige guider har bistått med fugleguiding, vaffelsteking og ringmerking på hele 17 åpne søndager. I tillegg har våre frivillige holdt senteret åpent.

- I 2017 har vi blant annet hatt både et nytt samarbeid med Stellasenteret Røde Kors Tønsberg, deltatt på Verdens kuleste dag i Oslo, testet et pilotopplegg for Re videregående og utvidet samarbeidet med Tønsberg Voksenopplæring, forteller daglig leder Lene Berge.

- Samtidig har vi fått et nytt undervisningsbygg som gradvis fylles med aktiviserende utstillinger, takket være rause gavesjekker fra Sparebankstiftelsen DNB, Sparebank 1 Nøtterøy og Tønsberg, Gjensidigestiftelsen og Bess Jahres stiftelse.

- Og med en ny naturveileder på plass i 50% stilling, og starten på et nærmere samarbeid med Høgskolen i Sørøstnorge, er det lite som tyder på at aktiviteten minker i 2018, smiler en fornøyd daglig leder.