Velkommen til ny sesong på Ilene!

Ringmerking skjer på åpne søndager på Ilene også i 2019!

Ringmerking skjer på åpne søndager på Ilene også i 2019!

Foto: Besøkssenter våtmark Ilene

Besøkssenteret på Ilene har et rikholdig program også i 2019! Åpne søndager kl. 12 til 15 fra 28. april til skoleferien og fra 18. august ut oktober. Alle arrangementer er gratis!

Temasøndager

Åtte av søndagene vil være temasøndager med foredrag og utvidede aktiviteter. I år kan du for eksempel lære mer om villblomster, ekorn, flaggermus og fuglemating. Vårt store trekkplaster i år er Anne Sverdrup-Thygeson, insektforsker og forfatter av salgssuksessen "Insektenes planet" . Hun kommer og forteller oss om de livsviktige insektene den 18. august. 

 

Gratis aktiviteter

Alle aktiviteter på senteret er gratis. Våre frivillige guider selger vafler, kaffe, te og saft. Vipps og kontant. I tillegg vil dette være faste innslag på samtlige søndager:

Alle søndager kl. 12–15:

  • Ringmerking (værforbehold)
  • Fugleguiding
  • Våtmarkssandkasse
  • Natursti og naturbibliotek
  • Aktivitetskafé og hagespill
  • Klatretre og kutitting

 

Soppkontroll

For andre år på rad har vi et godt samarbeid med Tønsberg Soppforening. Soppeksperter hjelper deg med å artsbestemme soppkurven din kl. 17–19 søndag 1. september, mandag 9. september, søndag 15. september, søndag 22. september og søndag 29. september.

Last ned årets program for åpne dager på Ilene 2019 her (PDF)

 

Gratis opplegg for skoler og barnehager

Husk at senteret også tilbyr gratis pedagogiske opplegg for skoler og barnehager. Ønsker din barnehage eller skole å besøke oss på Ilene, eller få besøk av en av våre naturveiledere? Les mer her på nettsidene under "skole" og "barnehage".

Små og store hjelpere ønsker deg velkommen til en ny sesong på Ilene!

Små og store hjelpere ønsker deg velkommen til en ny sesong på Ilene!

Foto: Besøkssenter våtmark Ilene