Praktisk info

Det er lurt å legge inn en lunsjpause før eller etter aktiviteten på senteret. Vi har mange benkebord i hagen.

Det er lurt å legge inn en lunsjpause før eller etter aktiviteten på senteret. Vi har mange benkebord i hagen.

Foto: Besøkssenter våtmark Ilene

Under har vi samlet noen nyttige tips når dere skal besøke oss:

  • Hvert opplegg varer cirka 1 time.
  • Det er lurt å sette av minimum to timer hos oss, særlig den første gangen, da barna gjerne ønsker å gjøre seg litt kjent i området før opplegget starter.
  • Ta med nistepakke og noe å drikke. Vi har benkebord i hagen med flott utsikt. Vi anbefaler gjerne en matbit før opplegget starter. Også små mager fungerer best når de er fulle!
  • Vi tar sikte på å kjøre oppleggene utendørs. Men i ordentlig ruskevær får gruppa spise matpakka inne.
  • Har man mulighet, vil vi anbefale å komme flere ganger med samme gruppe. Vi har erfart at barna blir tryggere og får en dypere erfaring dersom besøket gjentas.
  • Det er ofte sur vind på Ilene, så både voksne og barn bør ta med godt med klær og ekstra skift.
  • Barnehager kan i prinsippet komme hele året, men om våren og høsten er det flest fugler å se på Ilene. De fleste oppleggene kan gjennomføres på senteret eller våre naturveiledere kan besøke dere i barnehagen.
  • Man kan også benytte stedet uten naturveileder, men tilgang til toalett og undervisningslokaler må avtales på forhånd.
  • Vi tar forbehold om endringer i oppleggene.

Grevestien mot fugletårnet og vestover mot Jarlsberg.

Grevestien mot fugletårnet og vestover mot Jarlsberg.

Foto: Besøkssenter våtmark Ilene

Hvordan komme seg til besøkssenteret?

Mange barnehager benytter seg av tilbudet om redusert billettpris på buss for barna og personalet i tidsrommet 09.00 til 13.30. De fleste velger å gå av på busstoppet ved Kjelle/Statens Park, og gå langs sykkelstien og den idylliske Grevestien, en hyggelig tur på litt over en kilometer (1250 m). Noen går av på busstoppet ved Jarlsberg travbane, og følger sykkelsti/Grevestien forbi fugletårnet inn til senteret (1850 m). Her finner du et kart med Grevestien inntegnet.

 

Gjør det til en heldagsutflukt!

Ligger barnehagen din langt unna senteret? I så fall kan man gjøre det til en heldagsutflukt med tog eller buss til Tønsberg. Fra jernbanestasjonen eller Tønsberg busstasjon er det mulig å ta buss ut til Kjelle/Statens Park. Eller man kan gå hele veien ut til senteret (2700 m).


Vi kan komme til dere

Våre naturveiledere kan besøke barnehager som ligger et stykke unna senteret. Mange av oppleggene kan gjennomføres i barnehagen eller barnehagens nærnatur. Ta kontakt for å avtale nærmere.

Bestill et besøk her...