Praktisk info

Under har vi samlet noen nyttige tips til dere som ønsker å besøke oss:

  • Vi tar sikte på å kjøre oppleggene utendørs. Men i ordentlig ruskevær kan elevene spise lunsj inne.
  • Det er ofte sur vind på Ilene, så både voksne og barn bør kle seg godt. Det er også viktig å ha robuste sko eller gummistøvler, da det kan være vått der vi beveger oss.
  • Vi har utendørs griller, og kan kjøpe inn grillkull. Dersom skolen ønsker å grille, avtales dette med senteret på forhånd.
  • Man kan også benytte stedet uten naturveileder, men tilgang til toalett og undervisningslokaler må avtales på forhånd.
  • Vi tar forbehold om endringer i oppleggene.


Hvordan komme seg til senteret?!

Det er bussforbindelse både fra øst og vest. De fleste velger å gå av på busstoppet ved Kjelle/Statens Park, og gå langs sykkelstien og den idylliske Grevestien, en hyggelig tur på litt over en kilometer (1250 m). Noen går av på busstoppet ved Jarlsberg travbane, og følger sykkelsti/Grevestien forbi fugletårnet inn til senteret (1850 m). De større barna på skoler i nærheten av senteret velger ofte å sykle til og fra senteret. 

Her finner du et kart med Grevestien inntegnet.

 

Gjør det til en heldagsutflukt!

Ligger skolen din langt unna senteret? I så fall kan man gjøre det til en heldagsutflukt med tog eller buss til Tønsberg. Fra jernbanestasjonen eller Tønsberg busstasjon er det mulig å ta buss ut til Kjelle/Statens Park. Eller man kan gå hele veien ut til senteret (2700 m).


Vi kan komme til dere

Våre naturveiledere kan besøke skoler som ligger et stykke unna senteret. Mange av oppleggene kan gjennomføres på skolen eller i skolens nærområde. Ta kontakt for å avtale nærmere.

 

Bestill et besøk her...