Aktiviteter

Prøv ut våre selvbetjente aktiviteter. Noen kan du gjøre alene, andre egner seg for at flere gjør dem sammen. Noen passer best å gjøre på Ilene, andre kan du gjøre hvor som helst!

Natursti

Naturstien består av syv poster mellom grinda for kuene ved senteret og bort til fugletårnet. Si fra til post@ilene.no hvis hvis du ikke får levert inn skjemaet! Vi trekker en vinner 16. august som får en bok om natur i premie!

Foto: Christin Svendsen

Turbingo

Har du ørneblikket? Denne turbingoen kan du gjøre mens du går på Grevestien forbi Ilene. Lag en utskrift av bingoen før du reiser hjemmefra. Eller bruk mobiltelefonen mens du er underveis.

Naturoppdraget

Ut på tur i nærnatur? Barnehager og småbarnsfamilier i Vestfold og Telemark kan delta på #naturoppdraget 2021. Oppdragene er lavterskel, tilpasset små barn og krever ikke annet enn å oppsøke et naturområde i nærheten. Utført oppdrag meldes inn i et digitalt skjema, gjerne fra mobilen.

Naturkampen

Kan du pipe som en flaggermus, eller hoppe baklengs som ren reke? Denne aktiviteten passer fint hvis man er flere sammen.

Natur-memory

Lyst til å teste den visuelle hukommelsen? Memory er en klassiker som du kan gjøre hvor som helst, for eksempel i hagen på Ilene. Du kan variere mellom to forskjellige måter å spillle på.

Våre arrangementer

Program våren 2021 (.pdf) *kommer

Bondesjakk

På en stubbe i hagen kan du spille tripp- trapp-tresko, også kalt tre-på-rad eller bondesjakk. Finn for eksempel tre kongler fra grantreet på tunet, og tre blader fra en busk, og du er i gang. Spillet spilles av to spillere som flytter sitt symbol annenhver gang. Klarer du
å lure motstanderen slik at du får tre på rad horisontalt, vertikalt eller diagonalt?

Foto: Steinar Schelte

Velkommen til Ilene på naturens premisser

  • Du er velkommen til å gå tur langs Grevestien eller nyte senterets hage hele året!
  • Hunder er også velkomne, men husk at det er båndtvang fra 1. april til 20. august. Kanskje du kan ha den i bånd hele året av hensyn til andre turgåere og fuglene i reservatet?
  • Du finner søppelkasser i senterets hage. Ved grinden inn til kubeitet er det vann for tørste hunder
  • Skal du bruke hagen til større sammenkomster må du avtale med senteret på forhånd
  • Ilene naturreservat ligger rett utenfor senteret og Grevestien. Her skal fuglene få være i fred. Du kan derfor ikke gå tur eller padle i reservatet vår, sommer, høst og store deler av vinteren. Det finnes noen unntak. Les mer hos Statsforvalteren i Vestfold og Telemark

Besøkssenter

Besøkssenter våtmark Ilene ligger på Søndre Holmen ved Ilene naturreservat.

Parkering

Parkeringsplasser ved Aulielva eller Korten. Følg Grevestien til fots/sykkel.

Vegbom

Veien inn til senteret er stengt med bom, men på arrangementer kan bevegelseshemmede kjøre til døra.

Grevestien

Vandresti som starter ved Brygga i Tønsberg, ut til Ilene og opp i Frodeåsen

Fugletårn

Fugleobservasjonstårn vest for senteret.