Grevesti og hage

Grevestien slynger seg gjennom herregårdslandskapet på Ilene. I hagen er det benkebord og bålpanne som er til fri bruk

Grevestien

Grevestien bukter seg gjennom herregårdslandskapet med åkre, skoger og alleer omkring Jarlsberg hovedgård. Stien starter ved Brygga i Tønsberg og går ut og forbi Ilene naturreservat og Besøkssenter våtmark.

Hage med benker og bord

I hagen står mange benker og bord. Disse kan man fritt benytte når som helst. Mange tar med seg niste og termos i sekken og setter seg her. Dersom du flytter på bordene er vi veldig takknemlig om de settes tilbake etterpå.

Bålpanne

Nederst i uteamfiet står en stor bålpanne. Denne kan du fritt benytte med egen ved/kull. Bare husk å slukke når du går. På enkelte tørre perioder av året vil den stenges av hensyn til brannfare. Kanskje det kan friste med en tur ut vinterstid?

Fugletårnet

Vest for besøkssenteret, langs Grevestien, står det et høyt fugletårn. Her kan du få en fantastisk utsikt over reservatet og Byfjorden i Tønsberg. Bare kle deg godt, for det er ofte kaldt der i høyden! Det står også et benkebord på den nederste plattingen hvis du vil spise matpakka utendørs.

Selvbetjente aktiviteter

Prøv ut våre selvbetjente aktiviteter. For eksempel naturstien mellom senteret og fugletårnet. Noen kan du gjøre alene, andre egner seg for at flere gjør dem sammen.

Besøkssenter

Besøkssenter våtmark Ilene ligger på Søndre Holmen ved Ilene naturreservat.

Parkering

Parkeringsplasser ved Aulielva eller Korten. Følg Grevestien til fots/sykkel.

Vegbom

Veien inn til senteret er stengt med bom, men på arrangementer kan bevegelseshemmede kjøre til døra.

Grevestien

Vandresti som starter ved Brygga i Tønsberg, ut til Ilene og opp i Frodeåsen

Fugletårn

Fugleobservasjonstårn vest for senteret.