Artikkelarkiv

Cecilie Notø er vår nye naturveileder, og tar også i mot alle bestillinger.

Cecilie er vår nye naturveileder

Nå er vår nye naturveileder Cecilie Notø kommet på plass! Hun skal jobbe 50 % for senteret på Ilene og 50% for Færder.

Nyt høstfargene på Ilene i oktober!

Åpent torsdager og søndager i oktober

Vi fortsetter det gode samarbeidet med Stella Kvinnesenter og holder åpent torsdager og søndager fra kl. 11 til 15 i hele oktober. Se film om stedet, gå natursti eller sett deg ned og nyt utsikten fra en av sitteplassene i hagen.

Se fisken jeg fisket!

Verdens kuleste dag!

Sparebankstiftelsen organiserer hvert år Verdens kuleste dag på Akershus festning med masse gratis aktiviteter for barn. I år ble Ilene invitert sammen med besøkssenter våtmark Nordre Øyeren og Oslo. 2400 besøkende på fem timer var litt uvant for alle tre sentre, men "livet i fjæra" slo an hos både store og små.

Giedre Stankeviciute holder senteret vårt åpent hver torsdag

Nyhet! Åpent hver torsdag

Senteret holder åpent hver torsdag kl. 11 til 15 ut oktober. Giedre Stankeviciute er vår nye besøkssenterguide. Se film om stedet, gå natursti eller nyt utsikten i åpent landskap.

Har du lyst til å bli naturveileder på Ilene og Færder?

Ledig stilling som naturveileder

Besøkssenter våtmark Ilene og Besøkssenter nasjonalpark Færder har fått tildelt en nyopprettet stilling som naturveileder. Stillingen er 100 % og skal fordeles 50/50 på de to sentrene. Frist for å søke er 31. august.

Høstsesongen 2017 blir det både flaggermuskveld og flaggermusdag.

Åpent senter søndager fra skolestart

Senteret holder åpent søndager kl. 12 - 15 fra skolestart til og med 1. oktober med et variert program. Her blir det både soppdag, et gjennsyn med matplanter, småkrypdag, flaggermusdag med mer. I tillegg blir det en flaggermuskveld og gåsesafari. 

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen stod for den høytidelige åpningen den 18. mai. En en gammel kornsigd fra Jarlsberg hovedgård ble brukt til å kappe av hampetauet.

Nytt bygg - nye muligheter

Det nye undervisningsbygget ble høytidelig åpnet av klima- og miljøminister Vidar Helgsesen 18. mai med god hjelp av små hender fra Mortenåsen barnehage. Samtidig fikk senteret overrakt ytterligere 1 million kroner av Sparebankstiftelsen DNB. 

Høsten 2017 holder senteret åpent hver søndag til og med 1. oktober

Åpent hver søndag fra 30/4!

Lyst til å lære om natur? Nå har du sjansen hver søndag! Fra åpningsdagen 30. april frem til skoleferien holder senteret åpent hver søndag fra kl. 12 til 15.

I løpet av april skal bygget stå ferdig til bruk.

Nytt undervisningsbygg tar form!

Ragnarstua er under ombygging denne vinteren. Senteret dobler sin kapasitet med plass til to skoleklasser samtidig i amfiet innendørs når det står ferdig i løpet av april.

Våre frivillige er i gang med vaffelpressa på søndager.

Åpent senter alle søndager i høst

Nå kan du sikre deg vafler hver søndag! Våre frivillige guider sørger for å holde senteret åpent alle søndager i august og september fra kl. 12 til 15.