Har brukt pandemien til å utvikle nye aktiviteter

Koronapandemien har gjort det vanskelig å gjennomføre arrangementer for publikum på samme måte som vi har pleid å gjøre. Det har tvunget frem nytenkning. Da er det godt å ha Sparebankstiftelsen DNB med på laget som nylig støttet oss med 80 000 til selvbetjente aktiviteter utendørs.

Hage, sti og fugletårn åpent 24/7

Senterets idylliske hage, Grevestien forbi senteret og fugletårnet er alltid tilgjengelige for publikum. Ved hjelp av en enkel bruksanvisning på nett eller innlevering av oppgaver via mobiltelefonen, kan man gjøre flere og flere morsomme og lærerike oppgaver med naturen som tema. Nå skal dette utvikles enda mer:

 

Aktivitetssekker

Vi har nå fått penger til å kjøpe inn flere aktivitetssekker. I aktivitetssekkene er det feltutstyr slik som kikkert, lupeboks, felthåndbøker, oppgaver og naturleker slik at barna kan leke naturdetektiv på Ilene. Aktivitetssekkene har til nå vært brukt på «mini-søndager»  og slått godt an. Nå kan vi kjøpe inn enda flere. Etter pandemien vil sekkene være til utlån på senteret via selvbetjente utlånskasser. Kassene er også en gave fra Sparebankstiftelsen DNB.

Finn Fuglene

Langs Grevestien så er vi i gang med å bruke pengene til å lage aktivitetsløypa «Finn fuglene». Her kan små og store trene observasjonsegenskapene og se om de finner alle de 11 fuglene som vi har plassert i trærne langs stien.

Dinojakten

Visste du at fugler og dinosaurer er i slekt? I senterets sørøstre hage kan du gå på dinosaurjakt. Dette er perfekt aktivitet for dino-interesserte mindre barn med skarpe øyne. Ti dinosaur-figurer er plassert ut i busk og kratt. Her er det bare å lete i vei!

Sparebankstiftelsen DNB
En grå og en blå aktivitetsssekk
Aktivitetssekker
Tyrannosaurus rex figur i gress
Tyrannosaurus rex er en av de du møter på dinojakten
Trefigur av blåmeis
Blåmeis er en av fuglene du møter i Finn fuglene-aktiviteten