Vintermånedene er en ganske stille tid ute i naturen. Nå som trekkfuglene har reist og mange dyr har gått i dvale, drar naturveilederne rundt til barnehager og inviterer naturen inn med opplegget “Fjær og fjære”.

 

I dette halvtimes opplegget blir barna kjent med noen av fuglene som finnes i våtmarka og hva som rører seg av liv nede i fjæra. De ser, hører og leker med flotte fuglefigurer i tre og fisker etter spennende dyr i vår fiskedam. 

 

Visste du kanskje at ærfuglen er en mesterdykker, og kan dykke ned til 50 meter? Eller at gråhegra står bom stille i vannkanten mens den venter på en fisk som den kan sette til livs? Eller at krabba har hele 10 bein? Det er noe barnehagebarna blir kjent med denne vinteren!

Barn som flyr som fugler i en sirkel.

Har du hørt om barn som flyr? Det har vi! Vi leker nemlig også at vi er fugler: vi flakser med vingene, vader i vannet med lange, stilkete bein, vagger som en and, spiser deilige børstemark og sover på ett bein med hodet under vingen. Ved å trene på dette klarer vi å komme helt tett på (tre)fuglene uten å skremme dem. 

 

Dette opplegget reiser vi rundt med i vintermånedene fra november til etter påsken. Før jul ga vi tilbudet til Færder og Tønsberg, og nå på nyåret har vi gått ut til Sandefjord, Holmestrand, Horten og Larvik. Men, vi er også åpne for henvendelser igjen fra Tønsberg. Vi gleder oss til å reise rundt til flere barnehager nå i 2024!