I 2024 åpner vi sesongen søndag 28. april. Alle søndager frem til og med 16. juni holder vi åpent fra kl. 12 – 15. Til høsten åpner sesongen 18. august og varer ut oktober.

Anne Sverdrup-Thygeson kommer

Syv av søndagene har utvidet tema. Da er det gjerne fagpersoner som kommer og beriker oss med sin kunnskap. I år har vi vært så heldige å «kapre» Anne Sverdrup-Thygeson, som er bokaktuell igjen med «Skogen». Hun kommer 5. mai. Samme dato blir det snekring av ekornmatere i hagen for barna. På alle temadagene vil Birdlife Vestfold stille med ringmerking.

I år må vi dessverre skuffe alle små dinofan – vi klarte ikke stable på beina en ny dinodag, men prøver igjen til neste år!

Søndager som ikke er temadag har en besøksvert til stede og en rekke selvbetjente aktiviteter for barna.

Enda flere soppkontroller

Tønsberg Sopp- og nyttevekstforening vil ha hele seks soppkontroller hos oss denne høsten, fra 27. august og utover. De kommer også med nytteplanter (matplanter) på villblomstdagen 9. juni.

 

Nytt i år: Natur på torsdag

Til høsten prøver vi noe nytt: En foredragsrekke på fire torsdagskvelder med faglige tema. Her blir det både grågåskveld, mini fuglekurs for nybegynnere og naturfilosofi.

På sesongens siste kveld har vi samarbeidet med Birdlife Vestfold om å få forfatter Martin Eggen til oss, som er aktuell med «Uten fuglene blir ikke livet det samme». Det gleder vi oss til!

Program for Ilene 2024 (.pdf)

Alle arrangementene legges ut på Facebook med fyldig omtale.

Parkering for åpne søndager

Takk til Sparebankstiftelsen Nøtterøy-Tønsberg som har bidratt med støtte slik at vi kan lage et variert og godt tilbud til publikum også i 2024!